Skip to main content

Masculul are o coada lunga bifurcata, iar penajul auriu cu pene pestrite alb cu negru, sau galben cu cenusiu. Capul este albastrui cu reflexe verzui. Femela are penajul de culori mai spalacite de nuante galben cu cenusiu. In prezent se cunosc ca. 30 de rase, toate fiind pasari active ziua, traind pe campuri cu terenuri cultivate, unde consuma de obicei o hrana de natura vegetala, iar noaptea se retrag in padure dormind in arbori.  Glasul cocosului de fazan este un tipat, care poate fi auzit seara cind se urca in arbori pentru dormit, dimineata in zori cind coboara, ori de cite ori se considera amenintati de vreun pericol si in perioada de imperechere. Femela scoate si ea un ticait usor, iar in copac se urca fara sa dea glas.