Este raspandit din delta pana la munte. Se hraneste cu iarba, morcovi, cereale, iar iarna, cu scoarta copacilor. Femela naste pui vii pe care ii hraneste cu lapte. Chiar si dupa o saptamana puii pot parasi culcusul pentru a-si cauta singuri hrana. Lungimea corpului este de 48–52 cm, la care se adauga coada de 8–9 cm. Greutatea este de 4 kg, iar in unele cazuri poate ajunge si pana la 6 kg.
